Pagina's

zondag 1 december 2013

Aikido stage in de natuur Lente 2014Aikido in de NatuurAikido – de weg van vrede en harmonie met de natuur – een stage o.l.v. Tom Verhoeven

Aikido grondlegger Ueshiba Morihei O Sensei nam zijn leerlingen geregeld mee de bergen in om daar in de openlucht te midden van de natuur Aikido te beoefenen.  
Tijdens deze stage beoefenen we Aikido op een landgoed in de bergen.  Het landgoed ligt afgelegen in de omringende bossen;   de rust en de stilte van de natuur overheerst,  afgewisseld met natuurlijke geluiden; zangvogels, buizerds, houtduiven, uilen, reeën en andere dieren laten van zich horen en er is het geluid van de kabbelende beek.    
Een ideale plek om de verbondenheid (musubi) met de natuur te ervaren.

De trainingen in de buitenlucht zullen voornamelijk bestaan uit Buki waza, technieken met wapens. Voor deze trainingen wordt gebruik gemaakt van jo en bokken en incidenteel hanbo.


Aiki Tuin
Op een deel van het landgoed is een begin gemaakt met het aanleggen van een moestuin – er wordt getuinierd op een organische manier geheel in de geest van de oorspronkelijke Aiki-En, de tuin van de grondlegger van Aikido.  De tuin maakt  op een natuurlijke manier deel uit van het omringende bos.


Montagne Bourbonnaise 
Montagne Bourbonnaise is een laag- tot middengebergte dat ooit deel uit maakte van het Hertogdom Bourbon.  Het gebied kenmerkt zich door een gevarieerd landschap met veel bossen, beken, kleine rivieren,  meertjes, watervallen, kleine dorpjes en gehuchtjes, boerderijen,  en een pittoreske plaatsjes.  De hoofdplaats is Mayet de Montagne (bank, postkantoor, supermarkt, etc).  Plaatsen die de moeite waard zijn om te bezichtigen zijn; Chatel  Montagne (zo genoemd naar het kasteel  dat Julius Ceasar er liet bouwen), St. Haon de Chatel (een vestingstadje).  Andere bezienswaardigheden;  ruïne van het kasteel Mont Gilbert,  waterval de Pisserotte, de archeologische vondsten in Glozel, chapel de la Madeleine (kapel van Maria Magdalena), La Loge de Gardes (gallo-romaanse bron,  voormalige steenhouwerij,  menhirs),  grot van de fee.
      

Monts de la Madeleine
Het landgoed bevindt zich in een deel van de bergen dat bekend staat als de Monts de la Madeleine.  In de tijd van de Kelten golden deze bergen al als een sacrale plek. Keltische legenden verhalen van een fee die in deze bergen ronddwaalde. In de middeleeuwen werden de bergen aan Maria Magdalena (la Madeleine) gewijd. Volgens legendes zou ze ooit hierheen gereisd zijn en er de kunst van het maken van oliën en zalven aan de bevolking hebben geleerd. Sommigen beweren dat ze nog altijd gezien kan worden bij dageraad met een ree aan haar zijde.   


Overnachtingen:
Dichtbij het landgoed bevindt zich Moulin Le Gitenay; een voormalige watermolen aan de rivier de Besbre.  Moulin Le Gitenay biedt meerdere mogelijkheden; bed & breakfast een kamer (gite), een verblijf in een Yurt, of kamperen op het terrein van de Moulin Le Gitenay.  Le Gitenay voorziet tevens in maaltijden.  https://www.facebook.com/pages/Le-Moulin-Gitenay/125148727653368?fref=ts


Aikido lessen
o.l.v. Tom Verhoeven


zaterdag 7 - zondag 8 - maandag 9 juni 2014 (pinksteren)Chapelle de la Madeleine
Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise - La Prugne
 Auvergne, winter 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten