Pagina's

woensdag 28 maart 2012

Aikido Archive Preservation Project


Aan de Amerikaanse Aikido lerares Linda Holiday sensei, een leerlinge van Hikitsuchi sensei en Anno sensei van de Kumano Juku Dojo, is toegang verleend tot het archief van de Kumano Juku Dojo. Dit historische archief bevat zeldzame, veelal niet eerder gepubliceerde foto's uit de beginperiode van Aikido.
Het Kickstarter.com project getiteld Aikido Archive Preservation Project is een initiatief om deze collectie unieke foto's voor de volgende generaties te bewaren. De bedoeling is dat het fotomateriaal in twee weken tijd gecatalogiseerd en gescand worden. En vervolgens beschermd opgeslagen worden. In de daarop volgende maanden worden worden de historische beelden digitaal opgeslagen en beschikbaar gesteld voor toekomstige generaties.

Om dit project van start te doen gaan is een bedrag van 2300,-- u.s. dollars nodig en daarvoor worden sponsors gezocht. Met een klein bedrag kun je al deelnemen aan dit project! Tot nog toe hebben 14 mensen hun financiele ondersteuning toegezegd voor een totaal bedrag van 600 u.s. dollars. Er zijn dus nog deelnemers aan dit project nodig! Help mee aan dit historische project en zeg een gift toe !

Voor meer informatie:
Aikido Archive Preservation Project

Let op; elk Kickstarter.com project kent een deadline!

Tom Verhoeven
Auvergne, Lente 2012    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten