Pagina's

dinsdag 21 februari 2012

Wales - Dyffryn Nantle Aikido dojo


Aikido instructeur David Halsall sensei is oorspronkelijk afkomstig van het eiland Man (Isle of Man) in de Ierse zee. Daar volgde hij decennia lang de lessen van Alan Ruddock sensei (godan Aikikai, rokudan IMAF) en werd er assistent instructeur van de Isle of Man Aikikai. In 2003 ontving hij uit handen van Alan Ruddock sensei zijn sandan.

David Halsall sensei in Nederland


In de loop der jaren volgde hij bij tal van leraren Aikido stages, w.o. Kanetsuka sensei, Fujita sensei, Sekiya sensei, Terry Ezra sensei, Cy O’Hara sensei, Henry Kono sensei, Motomichi Anno sensei, Ken Cottier sensei en Terry Bayliss sensei.

Terry Bayliss sensei tijdens seminar in dojo Dyffryn Nantle Aikido club


Inmiddels is hij verhuisd naar Wales en heeft daar de Dyffryn Nantle Aikido club opgericht Het is een groeiende en actieve Aikido club, dat vriendschapsbanden heeft met meerdere dojo in de wijde omgeving. Dyffryn Nantle Aikido club is aangesloten bij de  Seijitsu Aikido ryu dat oner leiding staat van Terry Bayliss shihan (hachidan) en is een door de British Aikido Board erkende Aikido dojo. Een paar keer per jaar organiseert Dyffryn Nantle Aikido club een Aikido stage.

Meer informatie over de Dyffryn Nantle Aikido club is terug te vinden op hun facebook pagina:
Email: halsall.manx@btinternet.com  

Tom Verhoeven 
Auvergne, winter 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten